SETA > Video |

Fransa'nın Politikaları Karşısında Terörün Sosyolojisi

Fahrettin Altun, radikalleşme süreçlerinin hem Fransız siyasetini hem de göçmenleri önemli ölçüde etkilediğinin altını çizerek, bu durumun terörün mazereti şeklinde ele alınamayacağını ancak terör faaliyetini yapanların “kendilerini meşrulaştırdıkları söylemsel zemin” şeklinde okunabileceğini belirtti.

TRT Haber ekranlarında yayınlanan Yarından Önce programına konuk olan SETA Ä°stanbul Genel Koordinatörü Fahrettin Altun, Paris saldırısı baÄŸlamında terör saldırılarının sosyolojisini deÄŸerlendirdi.

KonuÅŸmasında, terörün son derece profesyonel, ciddi finans kaynağına sahip ve uluslararası örgütlenme neticesinde tüm devletleri tehdit eden bir gerçeklik halini aldığını belirten Altun, “Terörün kendisini meÅŸrulaÅŸtırdığı “ben haklıyım” söylemini kullanabildiÄŸi bir takım toplumsal vasatlar söz konusudur. Bu toplumsal vasat aslında dolaylı olarak da bu süreci hem besler hem de bu sürecin haklılaÅŸtırılması için o terör faaliyetini sürdüren aktörlere ana bir malzeme verir. Bu anlamda Fransa’nın uyguladığı politikalarla bu malzemeyi aslında bir taraftan ürettiÄŸini düÅŸünüyorum.” tespitinde bulundu.

DeÄŸerlendirmesinin devamında, radikalleÅŸme süreçlerinin hem Fransız siyasetini hem de göçmenleri önemli ölçüde etkilediÄŸinin altını çizen Altun, bu durumun terörün mazereti ÅŸeklinde ele alınamayacağını ancak terör faaliyetini yapanların “kendilerini meÅŸrulaÅŸtırdıkları söylemsel zemin” ÅŸeklinde okunabileceÄŸini belirtti.