SETA > Etkinlikler |
Küreselleşme Sürecinde Türkiye - Çin İlişkileri

Küreselleşme Sürecinde Türkiye - Çin İlişkileri

“Küreselleşme Sürecinde Türkiye-Çin İlişkileri” analizinin tanıtımı için akademisyenler, işadamları ve diplomatların katılımıyla gerçekleştirilecek panelde, ikili ekonomik gelişmeler tartışılacak.

 

KüreselleÅŸme Sürecinde Türkiye - Çin Ä°liÅŸkileri

PANEL | 10 HAZÄ°RAN 2014
 

TARÄ°H: 10 HAZÄ°RAN 2014 SAAT: 11:00 - 13:00 YER: SETA Ä°stanbul

LCV ve DETAYLI BÄ°LGÄ° Ä°ÇÄ°N: Halim Ulusoy | 0212 395 11 00

Moderatör

Sadık Ünay, SETA

Konuşmacılar
  • Mustafa Koca, ASKON Genel BaÅŸkanı
  • Li Jiang, Çin Halk Cumhuriyeti Ä°stanbul KonsolosluÄŸu Ticaret AteÅŸesi
  • Steve Shen, Chine Sun Energy, CEO
  • Altay Atlı, BoÄŸaziçi Ünv. Asya AraÅŸtırmaları Merkezi

Son yıllarda dünyanın en büyük ikinci ekonomisi haline gelen ve giderek yüksek katma deÄŸerli üretim alanlarına yoÄŸunlaÅŸan Çin Halk Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki ekonomik iliÅŸkiler hızla yoÄŸunlaÅŸmaktadır. Dünya ekonomisinin büyüme motoru olarak görülen ve küresel yönetiÅŸim platformlarında ağırlığını arttıran Çin ile proaktif dış politikası ve ekonomik açılımları ile bölgesel bir çekim merkezi olarak dikkat çeken Türkiye arasındaki ekonomik iliÅŸkilerin her yönüyle ele alınması büyük önem taşımaktadır. Zira özellikle büyük çaplı altyapı ve enerji yatırımları üzerinden Çin'in Türkiye'deki ekonomik mevcudiyeti hızla güçlenmektedir.

SETA Ä°stanbul'dan Doç. Dr. Sadık Ünay ve BoÄŸaziçi Üniversitesi Asya AraÅŸtırmaları Merkezi'nden Dr. Altay Atlı tarafından kaleme alınan “KüreselleÅŸme Sürecinde Türkiye-Çin Ä°liÅŸkileri” baÅŸlıklı analiz; baÅŸta karşılıklı ticaret dengesi, doÄŸrudan dış yatırımlar, teknoloji transferi gibi kritik konular olmak üzere pek çok açıdan Türkiye-Çin iliÅŸkilerini masaya yatırmaktadır.

SETA Ä°stanbul tarafından 10 Haziran 2014 tarihinde düzenlenecek panele Türkiye ve Çin'den deÄŸerli akademisyenler, iÅŸadamları ve diplomatlar katılacaklar; toplantı ikili ekonomik geliÅŸmelerin detaylı olarak tartışılacağı önemli bir platform olacaktır.

Not: Panel Ä°ngilizce ve Türkçe gerçekleÅŸtirilecek olup, simultane tercüme hizmeti verilecektir.