Derginin yorum yazıları bölümünde, Yahia H. Zoubir, Libya ihtilafına müdahale eden yabancı güçler ve çıkarlarına ilişkin anlaşılır bir çerçeve sunmaktadır. Diğer yandan, Shatha Sbeta ve Mohamed Abufalgha ise, ülkenin karşı karşıya olduğu siyasi, ekonomik ve sosyal zorluklara değinmek adına bir resim sunmaktadır.
İsmail Numan Telci, Türkiye'nin Libya'daki barışçıl planlarını hayata geçirmesini zorlaştıran faktörlerin ve zorlukların altını çizerken, Guma el-Gamaty, iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin Libya'da kalıcı barışa katkıda bulunacağını savunuyor. Ayrıca Tarek Megerisi, Avrupa'nın politikalarını ve devrim sonrası Libya ile ilişkilerini analiz ediyor ve Timothy Reid, Fransız politikasının temel dayanaklarını ile gerçek niyetlerini inceliyor.
Araştırma makaleleri bölümünde Talha Köse ve Bilgehan Öztürk, yabancı güçlerin Libya'daki her müdahalesinin ardındaki mantığı titizlikle analiz ediyor. Ali Bakir, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Libya'daki müdahalelerini, doğası, kapsamı, güdüleri, hedefleri ve yansımaları açısından tartışıyor. Son olarak, devlet dışı ve silahlı aktörlere odaklanan Murat Aslan, Libya’nın Kaddafi sonrası kırılgan devlet yapısını ve iç düzeni inşa etme mücadelelerini analiz ediyor.
Özel sayı konusu dışındaki yazılarımız ise, Ermenistan-Azerbaycan anlaşmazlığının çözülme sürecine ve COVID-19 salgını devam ederken mülteci krizine özel bir vurgu yapmaktadır ve sırasıyla Farid Shafiyev, Vasif Huseynov ve Mahmood Monshipouri et al. tarafından yazılmıştır.
Bu makalelere ek olarak, Lukáš Tichý, Jan Mazač, Zbyněk Dubský, Shamkhal Abilov, Ceyhun Mahmudlu ve Natig Abdullayev değerli katkılarıyla sayımızı zenginleştirdiler.
Büyük yankı uyandıran bu sayımızın, okuyucularımız için ufuk açıcı ve bilgilendirici olacağını umuyoruz!