SETA > Haber |
PKK Rus ve Çeçen Kaynaklı Örgütlerle İş Birliği Arayışında

PKK, Rus ve Çeçen Kaynaklı Örgütlerle İş Birliği Arayışında

SETA İstanbul Genel Koordinatörü Altun, "PKK'nın, Rusya, Çeçenistan kaynaklı çeşitli örgütlerle iş birliği arayışına girme durumu söz konusu" dedi.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum AraÅŸtırmaları Vakfı (SETA) Ä°stanbul Genel Koordinatörü Fahrettin Altun, terör örgütü PKK yöneticilerinin, sol örgütlere yaptığı birleÅŸme çaÄŸrılarını AA muhabirine deÄŸerlendirdi.

PKK'nın, Türkiye'nin batısında sansasyonel eylemler yapma kapasitesine sahip bir terör örgütü olmadığına dikkati çeken Altun, PKK'nın bir süredir ulusal ve uluslararası örgütlerle iÅŸ birliÄŸi arayışında bulunduÄŸunu dile getirdi.

Örgütün, bir ittifak stratejisi oluÅŸturmaya çalıştığını anlatan Altun, "Bunu yaparken kamuoyunu da yönetmek, kamuoyunda psikolojik bir üstünlük elde etmek adına KCK eÅŸ baÅŸkanları birer açıklama yaptılar ve bir çaÄŸrıda bulundular. Bu çaÄŸrının gerçek anlamda karşılık bulmadığını görmüÅŸ durumdayız" diye konuÅŸtu.

SAHADA KARÅžILIÄžI YOK

Söz konusu çaÄŸrıların, odağı deÄŸiÅŸtirmek, kameraları sıkıştıkları, yenildikleri alandan alarak hedef ÅŸaşırtmakla ilgisi bulunduÄŸunu ifade eden Altun, ancak örgütün böyle bir kapasitesinin bulunmadığını söyledi.

PKK'nın, sadece Türkiye'de DHKP-C ya da MLKP gibi örgütlerle iÅŸ birliÄŸi içine girmediÄŸini anlatan Altun, ÅŸunları kaydetti:

"Uluslararası alanda ÅŸehir eylemleri yapabilecek örgütlerle de iÅŸ birliÄŸi içine giriyor. Bir ideolojik yakınlık arayışı içinde de deÄŸil. Tamamen çıkar birlikteliÄŸi. Ruslarla da Ä°ranlılarla da kolaylıkla iÅŸ birliÄŸi içine girebileceÄŸini gösteriyor. Rusya kaynaklı, Çeçenistan kaynaklı çeÅŸitli örgütlerle iÅŸ birliÄŸi arayışına girme durumu söz konusu. Bu da herÅŸeyden önce sansasyonel eylem yapabilecek bir yapı oluÅŸturmakla iglili. Fakat bunların hiçbirinin somut olarak sahada karşılığı yok. Bir zemin de bulabilmiÅŸ deÄŸiller. Bu çaÄŸrının üzerinden geçen süre de bunu gösteriyor. PKK ancak GüneydoÄŸu bölgesinde askerlere, askerlerin, emniyet mensuplarının ailelerine dönük eylemler yaparak bir korku ortamı inÅŸa etmeye çalışıyor. Onun dışında bir etki alanı da oluÅŸturamıyor."

[AA, 17 Ocak 2016]