SETA > Dijital Medya |

Sosyal Medya Toplumu Ne Kadar Yansıtır?

Fahrettin Altun, dijital medyaya erişimin toplumsal olarak yeterli durumda olmadığından dolayı sosyal medyayı birebir toplumun temsilcisi olarak görmenin doğru olmadığını belirtti.

SETA Ä°stanbul Genel Koordinatörü Fahrettin Altun, Cine 5 ekranlarında yayınlanan Dijital Hayat programında, internetin ve sosyal medya gündeminin topluma yansımalarını deÄŸerlendirdi. Bu durumun, sosyal medya ve siyasal kimlik iliÅŸkisini çerçevesinde konuÅŸulması gerektiÄŸini belirten Altun, sosyal medyanın siyasal alanın etkili bir parçası konumunda olduÄŸunu ve bu durumun, gündelik hayatı ve sokağı etkilediÄŸinin altını çizdi.

Altun, siyasal gerilimler söz konusu olduÄŸunda sosyal medyanın, bütün farklı kimlikleri kendi içine kapatan bir yapısı olduÄŸunu, sosyal medyanın birinin konuÅŸtuÄŸu birinin dinlediÄŸi alan olma özelliÄŸinden çıktığını, farklı kimliklerin aynı anda konuÅŸtuÄŸu bir mekâna dönüÅŸtüÄŸünü böylelikle dinlemenin olmadığı bir ortamda gerçek anlamda iletiÅŸimin olmadığını belirtti. Altun, bu durum neticesinde sosyal medyada belirli adacıklara ayrılmış siyasal kimliklerin olduÄŸu tespitinde bulundu.

KonuÅŸmasının devamında dijital medyaya eriÅŸimin toplumsal olarak yeterli durumda olmadığına da deÄŸinen Altun, sosyal medyayı birebir toplumun temsilcisi olarak görmenin doÄŸru olmadığını belirtti.