Bu sayıda Özden Zeynep Oktay, Ufuk Ulutaş ve Burhanettin Duran, Kristian Coates Ulrishsen ve Marwan Kabalan’ın yazıları son dönemdeki Katar krizine odaklanmaktadır. Yazarlar krizin farklı yönlerini ele alarak, aktörlerini, nedenlerini ve muhtemel sonuçlarını inceleyip, aynı zamanda yaşanan kriz ve Körfez ülkeleri arasındaki güç mücadelesinin Türkiye-Körfez ilişkisini nasıl etkilediğini de tartışmaktadırlar.
May Darwich, Emad Kaddorah, Simon Mabon ve İsmail Numan Telci ile Tuba Öztürk Horoz’un makaleleri ise bölgede tırmanan İran-Suudi Arabistan çekişmesine ve akabinde Sünni-Şii kutuplaşmasına, Yemen’de yaşanan vesayet savaşlarına ve muhteris bir dış politika izleyen Birleşik Arap Emirlikleri’nin bölgeye etkisine odaklanmaktadır.
Derginin ana dosyası dışında Osama Anter Hamdi, ABD’nin İsrail-Filistin meselesine bakışını incelemektedir. Mehmet Ali Kireçci Kudüs Krizi’nde Türkiye’nin aldığı isiyatifi tartışmaktadır. Farhad Razaei, İmran Demir ve İbrahim Khatib ile Asad Ghanem’in makaleleri ise bölgenin en etkili aktörlerinden olan İran’ın bölgesel etkisi ve siyasetini tartışmaktadır.
Okuyucularımızın bu sayıyı bilgilendirici ve ufuk açıcı bulacağını umuyoruz!