Cine 5 ekranlarında yayınlanan Dijital Hayat programına konuk olan SETA Medya ve İletişim Araştırmacısı Yusuf Özkır, algı yönetimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Özkır, algı yönetiminin sosyal medyanın yaygınlaşmasından çok önce Türkiye tarihinde örneklerinin olduğuna dikkat çekerek “27 Mayıs darbesini yapan askerlerin ilk el koyduğu yer radyoydu. 12 Eylül’de bu televizyona dönüştü. İlk el konulan yer televizyon oldu, yapılan açıklamayla bütün kitlelerin toplumun algı dünyası manipüle edilmeye çalışılacaktı. 28 Şubat’ta Türkiye’de gazeteler üzerinden manşetler üzerinden bir algı operasyonu yapan belli… 27 Nisan Muhtırası da internet üzerinden yapıldı.” değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmasının devamında, Sosyal medyanın bir müdahale aracına dönüştüğünü ifade eden Özkır, sosyal medyada tek merkezden yönetilen örgütlü yapıların bazı düşünceleri kendi kitleleri üzerinden, sanki fertlerin kendi düşünceleriymiş gibi bir haber akışı sağlayarak yaydıklarını ve böylece sosyal medyanın toplumun duygu ve düşüncelerini etkileyecek ve yönlendirecek bir manipülasyon aracına dönüştüğünü belirtti.